Puvustus ja lavastus

Nimi: Linda ”Rindalin”Linda_esittely
Sijainti: Espoo
Tehtävä musikaalissa: Puvustus- ja lavastustiimin vastaava (a.k.a. Ihminen joka heiluu vähän joka paikassa keräämässä ja jakamassa infoa ja ideoita)

Mielenkiintoni puvustusta ja cosplayta kohtaan ovat pitkään vieneet arkipäivästäni suuren osan aikaa. Tähän kun yhdistämme meille kaikille rakkaan Pokémonin, jonka mukana minäkin olen kasvanut pienen elämäni, niin ei ole mikään ihme, että löysin itseni lähettämästä hakemusta Valitsen sinut! –musikaalin puvustajaksi.
Koulutusta minulta löytyy kyllästymiseen saakka, sillä opiskelen tällä hetkellä viimeistä vuotta Lahden muotoiluinstituutissa muoti- ja vaatetussuunnittelua, ja tätä ennen valmistuin pukuompelijaksi. Olen iloinen tässä ’’pienessä’’ projektissa siitä, että musikaalissa pääsemme yhdessä tiimin kanssa todella toteuttamaan omia näkemyksiämme hyvinkin erilaisia pukuja ja proppeja suunnittelemalla.

Luonteeltani olen seurasta riippuen joko todella introvertti, tai päinvastaisesti itseäni kiinnostavan asian putkahtaessa esiin puhua pälpätän ihmiset häkellyksiin. Kun kyse on käsillä tekemisestä, haluan pitää huolen siitä, että työssäni pysyy tietty järjestelmällisyys ja laadukkuus. Siksi lähdinkin vähän kuin puolivahingossa johtamaan puvustus- ja lavastustiimiä kohti eeppisyyttä! Toisin sanoen olen siis neuroottinen perfektionisti!

Jos tähän perään vielä mainitaan lempipokémoneja, niin kyllä Lugia on ehdottomasti ykkösenä!


Nimi: Leena ”Ravenlordess”Leena_esittely
Sijainti: Lahti
Tehtävä musikaalissa: Lavastaja

Moi! Olen yksi musikaalin lavastajista, käytännössä jonkinlainen avustava lavastus-puvustus-hybridi – toisin sanoen teen musikaalia varten etenkin erilaisia asusteita ja proppeja, joista osa sopii vähän molempiin kategorioihin. Taustallani on lapsesta asti kertynyt laaja-alainen näpertelykokemus ja (ikävä kyllä vasta) pari vuotta sitten aloitettu cosplayharrastus. Tavoitteenani on hallita mahdollisimman paljon erilaisia tekniikoita mentaliteetilla ”jack of all trades, master of at least a few”.

Olen elämäntapanörtti, ja Pokémon on yksi hyvin monista kiinnostuksen kohteistani. Innostuin Pokémoneista 11-vuotiaana ensimmäisten pelien ja animen rantautuessa Suomeen. En ole genwunner, mutta tuttuutensa takia ensimmäisen Pokémon-sukupolven otukset ja pelit ovat ja todennäköisesti tulevat aina olemaan minulle ne rakkaimmat. Halusin mukaan tähän musikaaliin etenkin siksi, että se on cosplayn tavoin hieno mahdollisuus yhdistää fanitus ja kädentaidot.


Nimi: Milla ”Suiggari”Milla_esittely
Sijainti: Turku
Tehtävä musikaalissa: Puvustaja

Heips! Olen yksi musikaalin kirjavan puvustajatiimin vahvistuksista. Olen keväällä 2016 valmistunut vaatetusartesaani, joka pitää majaansa Turussa. Puvustusjuttujen lisäksi harrastan cosplaytä, ja Pokémon-gijinkat ovatkin olleet ihanaa katottavaa – nyt pääsen myös toteuttamaan niitä käytännössä runsain mitoin! Rusettien, runsaiden hameiden ja pienten yksityiskohtien tekeminen on kivointa, kaikki matematiikka ja tarkka viivoittimella piperrys kaavoittaessa ei niinkään.

Pokémon oli minulle lapsena iso juttu vaikka keräilykortit ja pelit jäivät silloin vielä vähemmälle. Hassusti ensimmäinen pelini oli vasta Sapphire teini-ikäisenä, mutta rakkaus sarjaan on pysynyt tasaisesti vuosien varrella nostalgian voimin. Toivon että lapsuuden tutut hahmot välittyvät tekemillämme puvuilla!


Nimi: LeeviLeevi_esittely
Sijainti: Lahti
Tehtävä musikaalissa: Lavastaja

Mors! Olen tuotantoporukan ”haarniskajäbä” ja asiaankuuluvien pukujen tekijä. Suuri into proppien tekemiseen lähti noin 9 vuotta sitten miniatyyrien kautta ja kasvoi lopulta 190cm täysikokoisen ihmisen mittoihin. Ala on pysynyt tähän asti harrastuksena, kunnes aloitin opiskelun tarpeistonvalmistuksen artesaaniksi. Musikaalin ajankohta osui itselleni passeliin kohtaan opintojen oheen, niin pääsen ottamaan projektista kaiken hyödyn irti ja näyttämään kynteni.

Pokemonia seurasin aktiivisesti aikanaan tv:stä ja Pokemon Red-peli on tullut pelattua Gameboylla läpi useampaan otteeseen. Valitettavasti ensimmäisen 151 Pokemonin jälkeen tulleet sukupolvet eivät koskaan napanneet, joten poketietämykseni rajoittuu siihen.

Vastuulleni on uskottu musikaalin hahmoille tulevat haarniskaosat, osa lavasteista ja (jonkin verran julkisuutta saaneet) Charizardin siivet.

Scyther on


Nimi: EnnahHenna_esittely
Sijainti: Riihimäki
Tehtävä musikaalissa: Puvustaja

Moi Kaikki! Olen Ennah ja yksi muskaalin puvustajista. Tällä hetkellä opiskelen koko päiväisesti muodin parissa ja tulevaisuudessa toivon valmistuvani (joskus) muotisuunnittelijaksi. Aikaisemmin, cosplayn lisäksi, olen pyörinyt teatterin ja puvustuksien maailmassa työharjoittelussani Ylen puvustamossa. Puvustuksen puolella olen tekemisissä mm. kaavoituksen, ompelemisen ja printtauksen kanssa. Lisäksi olen muutaman puvunkin päässyt suunnittelemaan, joka onkin ollut hyvin mielenkiintoista ja opettavaista puuhaa.

Pokémon on ollut minulle pienestä saakka hyvin tärkeä. Muistan kiitäneeni ennätysajassa joka lauantai-aamu jäähallin kahvioon treenien jälkeen katselemaan uusinta jaksoa. Kotiin päästyä jakso oli tietenkin katsottava uudelleen nauhalta. Nykyään pelaan yhä ahkerasti sekä vanhempia, että uudempia pelejä. Lyhyessä ajassa tästä projektista on kasvanut minulle hyvinkin tärkeä projekti. Meillä on ihan törkeän lahjakkaita ja hienoja lämminhenkisiä ihmisiä tekemässä vaikuttavan isoa projektia. Lopputulos tulee olemaan varmasti jotain aivan huikeaa!


Nimi: Riaria_esittely
Sijainti: Tampere
Tehtävä musikaalissa: Puvustaja, peruukkivastaava

Olen Ria, ajaton ysinelonen! Tampere born and raised, sydämeni kotikaupunkiin oli viime kesänä palattavana Helsingistä. Olen alati pälättävä ja hyväsydäminen, ja usein minä ja kaksoseni Milla pidämme huolta että PULA-nurkkauksesta kuuluu paljon höpötystä ja naurua. Minua ei silti kannata suututtaa, sillä roihahdan kylmään liekkiin salamannopeasti.

Hain musikaaliin aikanaan, koska projekti oli kovin inspiroiva ja innostuin suunnattomasti luonnoksista. Lyhyesti sanottuna annoin musikaalille pikkusormen, ja se veikin koko käden. Onneksi meno on ollut hauskaa ja unisten bussimatkojen arvoista!

Vastaan musikaalissa peruukeista, joista usein puhunkin suu vaahdossa (ja kuiduissa) kelle tahansa, joka kuuntelee. Peruukeista pidän myös cosplayn puolella, joka on ollut minulle rakkain harrastus jo vuodesta 2008. Se näkyy myös peruukkivarastoissani, joista jokainen karvakasa on tarpeellinen ja yhtäkään en anna pois.

Lempipokemonini ovat ihana tulikettu Vulpix ja Eeveen ruohomuoto Leafeon.


Nimi: KaisaKaisa_esittely
Sijainti: Espoo
Tehtävä musikaalissa: Puvustaja

Moi kaikki! Olen yksi musikaalimme puvustajista ja porukan nuorimmasta päästä. Valmistun Viherlaakson lukion taidelinjalta keväällä 2016.

Cosplay ja kaikenlaiset muutkin käsityöt ovat rakkaita harrastuksiani ja yläasteen tet-jakson vietin teatterissa puvustuspuolella. Pukujen tekemisessä pidän eniten erilaisten kummallistenkin muotojen luomisesta ja siihenhän täällä on tarjoutunut monta tilaisuutta!

Persoonana olen hieman hiljaisempaa tyyppiä, mutta pään sisällä tapahtuu paljon. Mielikuvitukseni on välillä itsellenikin vähän liikaa. Kun aloitan jotain isoa tai pientäkin projektia, josta pidän ja johon kuuluu myös muita ihmisiä, teen sen täysillä loppuun asti!

Pokémon on ollut osa elämääni taaperosta asti, kun sain serkultani ensimmäiset korttini ja figuni. Sen jälkeen sitä on leikitty ala-asteella, pelattu DS:llä, tapitettu ruudulta ja luettu mangan muodossa. Korttejakin on hyllyssä kansiollinen.

Pokémon, musikaali ja tämä porukka yhdistettynä on parasta! Kannattaa tulla katsomaan!


Nimi: Jenny ”James”
Sijainti: Helsinki
Tehtävä musikaalissa: Puvustaja

Tervehdys!

Toimin musikaalin puvustajana. Olin kuullut tästä musikaalista jonkin verran aikaisemmin, mutta itse päädyin hakemaan mukaan syksymmällä 2015, erään musikaalin näyttelijän vinkistä, että tähän projektiin haetaan lisää puvustajia. Ajattelin, että mikä hieno tilaisuus saada kokemusta erikoisten pukujen tekemisestä sekä musikaalin järjestämisestä! Niin minut sitten otettiin mukaan mukavaan porukkaan tekemään näin hienoa projektia.

Taustoistani sen verran, että olen aina ollut kiinnostunut luovista asioista, käsillä tekemisestä. Muutamia vuosia sitten tutustuin cosplayhin. Tuo harrastus sai minut kouluttautumaan vaatetusompelijan ammattiin aikuisopistossa.

Pokémoniin monien tavoin olen tutustunut TV-sarjan ja pelien avulla. Pokémon oli lapsuudessani yksi suosikkisarjoistani ja keräsin myös kortteja. Pokémonit ovat pysyneet elämässäni enemmän ja vähemmän mukana tänäkin päivänä.


Nimi: Fanni ”ufuuguu”
Sijainti: Lohja
Tehtävä musikaalissa: Puvustaja

Hei!
Syyskuun kunniaksi puvustustiimiin vielä yksi tuore kasvo! Olen siis Fanni ja olen 23 vuotta. Ammatilliselta opinnoiltani olen omannut tittelin vaatetusalan artesaanina. Tällä hetkellä opiskelen kuvataidetta Lohjalla. Vahvuuksiini kuuluu kaavoitus ja kankaan värjääminen sekä maalaaminen.

Pokemon on tullut tutuksi niin tv-sarjana kuin peleinä. On mahtavaa olla osallisena musikaalissa jo pelkkänä fanina! Mansikkana kakun päällä, lemppari pokemonit ovat Gyarados ja Flygon!


Nimi: Tuija
Sijainti: Oulu
Tehtävä musikaalissa: Puvustaja

PULA-tiimin yksi uusista jäsenistä täällä hei! Liityin porukkaan kun minut valittiin mukaan kesän hausta. Olen koulutukseltani teatteripuvustaja ja puvut ovat eräänlainen intohimo minulle – minusta on läjäpäin lapsuuskuvia pukuleikkien lumoissa, puin niin itseäni kuin nukkejani. Pukuhöyrähtäneisyys näkyy edelleen harrastuksissani, sillä live-roolipelaan ja keskiaikailen aina tilaisuuden tullen ja teen molempiin harrastuksiin pukujani – hyvin usein jotain työmäärältään suuruudenhullua, joka työskennellessä tuskastuttaa useammin kuin kerran, mutta valmiina näyttää upealta ja kaiken vaivan arvoiselta. Tähän projektiin hakeuduin välimatkasta huolimatta mukaan juuri siitä syystä, että pääsisin työskentelemään hienojen, mielikuvituksellisten ja vaativien pukujen kanssa, ja toki lisänä oli Pokémon, tuo lapsuuden sarja, joka aukaisi ovet uusiin maailmoihin.

Itse en juuri pelannut Pokémonia, kokeilin kyllä ja joitain keräilykortteja saattaa edelleen löytyä varastoista, mutta sitäkin enemmän piirsin niitä ja sarjan visuaalisen maailman kautta lähdin kehittämään omaa piirtotyyliäni. Pitkä matka siitä on jo kuljettu eteenpäin, mutta lähtökohdat on hyvä muistaa ja on jännä palata uudesta näkökulmasta niihin. Nostalgista ja mielenkiintoista aikaa siis tiedossa!


Nimi: Virpi
Sijainti: Turku
Tehtävä musikaalissa: Puvustaja

Heipä hei! Liityin syyskuussa uutena vahvistuksena puvustus- ja lavastustiimiin. Koulutukseltani olen vaatetusalan artesaani sekä muotoilija, erikoistuneena teatteripuvustukseen. Työkokemusta löytyy niin kotimaasta kuin ulkomailta, viimeisimpänä 1,5 vuoden jakso Tokiosta. Musikaaliprojektiin päätyminen oli pienoinen vahinko, kun oman alan töitä etsiessäni päädyin sattumalta musikaalin verkkosivuille ja huomasin haun olevan auki. Silloin ajattelin, että tähän on pakko päästä mukaan, huolimatta pitkästä välimatkasta.

Pokémon kuuluu ehdottomasti lapsuuteeni, animen ja korttien keräilyn muodossa. Sitä kautta kiinnostuin yleensäkin japanilaisesta kulttuurista ja on huippua päästä mukaan tekemään jotain näinkin rakasta aihetta sivuavaa spektaakkelia Suomessa. Motivoituneessa porukassa saadaan aikaan varmasti jotain ennen näkemätöntä!


Nimi: Olga ”Noxi”
Sijainti: Helsinki
Tehtävä musikaalissa: Puvustaja, korva-, häntä- ja pörrövastaava

Hei! Koulutukselta olen kuvanveiston kandi, joten minulla on melko laaja materiaali ja muotoilun tuntemus. Vapaalla ajalla teen erilaisia käsitöitä, pehmoja, turri- ja muita asusteita. Olen myös innokas conikävijä ja tunsin monia musikaalin jäseniä jo entuudestaan. 

Luonteeltani olen rauhallinen ja pärjään hyvin ihmisten seurassa, mutta välillä tarvitsen pientä etäisyyttä ryhmätoimintojen jälkeen. Yleensä jos joudun istumaan paikalla liian pitkään, niin minä teen jotain pieniä käsitöitä tai piirrän, sillä tavalla pystyn keskittymään paremmin luentoon/keskusteluun jne.

Tutustuin Pokemoniin animeen kautta (V.1997), sen jälkeen keräsin pokemon kortteja, kiekkoja ja pehmoja. Minun ensimmäinen pokemonpeli oli Soulsilver (v .2011).


Nimi: Jani
Sijainti: Tampere
Tehtävä musikaalissa: Lavastaja

Olen 25-vuotias, valmistuin 2014 Lavasterakentajaksi Tyrvään- käsi ja taideteollisuusoppilaitoksesta. Sitä ennen vietin aikani ammattitasoisessa Turun nuoressa teatterissa 7 vuotta.

Pokémonit ovat olleet osa elämääni lapsesta, tähän päivään saakkaa ja olen iloinen, että pääsen todistamaan ja olemaan osana tätä projektia.

Kaikenlainen rakentelu, askartelu ja näpertely cosplayn, roolipelien ja oman huvin vuoksi on ollut aina lähellä sydäntä ja tämä projekti tuo minulle paljon mieluisia haasteita, enkä malta odottaa ensimmäistä materiaalilähetystä, että mitä siitä muodotuukaan!

Ja kyllä! Olen kerännyt 151 ensimmäistä pokémonia alkuperäisestä pelikorttisarjasta, kuin myös Pokémon Blue Gameboy- pelissä.


eetuesittely
Nimi: Eetu
Sijainti: Tampere
Tehtävä musikaalissa: Lavastaja, roudari

 


Nimi: IlonaTytti_esittely
Sijainti: Espoo
Tehtävä musikaalissa: Puvustaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s