Info

Info

psyduckYleisimmät musikaaliin liittyvät kysymykset ja vastaukset niihin. Jos kysyttävää vielä jäi, meidät tavoittaa Facebookista, Twitteristä ja sähköpostiosoitteesta valitsensinut@gmail.com.


 

Mitä: Suomalainen fanien tekemä Pokémon-musikaali, joka perustuu vahvasti Pokémon-peleihin Red, Blue ja Yellow kuin myös anime-sarjan ensimmäiseen tuotantokauteen. Vaikutteita on tullut niin elokuvista, mangasarjoista kuin villeistä teorioistakin. Tarina musikaalissa on ihan omansa, ja siitä löytyy tuttua ja turvallista, mutta myös paljon uutta ja yllättävää. Kyseessä on vapaaehtoisvoimin totetutettava fanimusikaali, joka on fanien itsensä tekemä  ja suunnattu suoraan toisille faneille.

Kuka: Tiimi koostuu nuorista ja nuorista aikuisista, joita yhdistää rakkaus Pokémoniin ja musikaaleihin. Toteutuksesta vastaa kuusihenkinen tuotantotiimi, lisää tietoa meistä täällä. Noin 50-henkinen cast & crew koostuu näyttelijöistä, puvustus- ja lavastustiimistä sekä musiikki- ja valaistustiimistä. Lisätietoa koko musikaalitiimistä löydät täältä.

Milloin: Musikaali esitettiin 2016, joka on myös Pokémonin 20-vuotisjuhlavuosi. Harjoituskausi alkoi alkuvuodesta 2015, ja yli vuoden ajan treenasimme noin kahden viikon välein.

Missä: Useammassakin anime-, peli- ja vastaavassa populaarikulttuuritapahtumassa. Ensi-ilta oli 10.4.2016 Popcult Helsinki -tapahtumassa ja loput näytöksemme löytyvät Esitykset-sivultamme.


Tulen katsomaan musikaalia! Onko jotain mitä minun pitäisi ottaa huomioon?
Tiedotamme jokaisen esityksen yhteydessä aina esityskohtaiset huomiot ennen kuin musikaali alkaa. Tässä kuitenkin yleinen ohjeistuksemme:

  • Musikaalissa käytetään voimakkaita valo- ja ääniefektejä (mm. strobovaloja).
  • Pidättehän matkapuhelimenne suljettuina tai lentokonetilassa.
  • Pidättehän ensimmäisen rivin ja kulkuväylät tyhjinä.
  • Jos otatte valokuvia, niin toivomme ettette käytä salamavaloa.
  • Musikaalissamme on 20 minuutin väliaika, josta tiedotamme erikseen.
  • Musikaali sisältää voimakkaita kohtauksia, jotka voivat pelottaa perheen pienimpiä. Suosittelemme alle 12-vuotiaita seuraamaan musikaalia huoltajan kanssa.
  • Esityksen videotaltiointi on kielletty. Virallinen taltiointi julkaistaan esityskauden päätyttyä Youtube-kanavallamme.

Miten näyttelijät ja taustatiimi valittiin?
Musikaaliin oli syksyllä 2014 avoin haku, jota mainostimme eri tapahtumissa, sosiaalisessa mediassa ja monilla muilla tavoilla. Hakemuksia tuli valtavat 95, paljon enemmän kuin koskaan osasimme odottaa. Mitään ikä- tai muita rajoituksia meillä ei ollut, ja hakemuksia tulikin kaikenlaisia: Suurin osa painottui 20 ikävuoden molemmin puolin ja pääkaupunkiseudulle, mutta kaiken kaikkiaan hakijoiden ikä vaihteli 12 ja 30 vuoden välillä ja kaukaisimmat hakemukset tulivat melkein Oulusta asti. Valtaosa haki näyttelijöiksi, ja heistä valitsimme 46, jotka kutsuttiin marras-joulukuussa järjestettyihin koe-esiintymisiin. Heistä 41 otti tarjouksen vastaan, ja järjestimme kaksi eri viikonloppua, joina pääsimme tapaamaan puolet porukasta kerrallaan. Yksilöhaastattelujen lisäksi viikonloput olivat täynnä niin laulua, tanssia kuin teatteriharjoitteitakin. Taustatiimiin hakeneilta taas kyselimme sähköpostitse tarkemmin heidän kyvyistään ja kiinnostuksenkohteistaan sekä valotimme hieman tarkemmin suunnitelmiamme muun muassa musikaalin puvustuksen, lavastuksen ja musiikin suhteen.Vuoden 2014 lopussa teimme lopulliset valinnat. Valitsimme 18 näyttelijää, 2 lauluvastaavaa, 6 puvustajaa/lavastajaa sekä 4 ääni- ja valoteknikkoa. Varsinaisten taitojen lisäksi painotimme valinnoissamme motivaatiota, sitoutumista ja ryhmätyötaitoja sekä näyttelijöiden tapauksessa hahmosopivuutta. Kaikki valitut ottivat tehtävänsä vastaan, ja tiimi pääsi ryhtymään toimeen vuoden 2015 alussa. Vaikka suurin osa oli sekä tuotantotiimille että toisilleen täysin ennestään vieraita, muodostui ryhmästä nopeasti hyvin tiivis ja hyvin toimiva. Matkan varrella mukaan liittyi myös monia uusia puvustajia ja tekniikkatiimiläisiä varmistamaan, että saimme kaikki varsin suuriksi kasvaneet suunnitelmamme toteutettua!

Hakuvaiheessa antamamme infot musikaalin käytännön järjestelyistä ja vaatimuksista löydät täältä ja itse hakemisesta täältä

Millaista väkeä musikaalissa on mukana?
Kaikenlaista. Suurin osa on iältään hieman yli parikymppisiä, mutta kaiken kaikkiaan väkeä löytyy 18 ja 27 ikävuoden väliltä. Suurin osa on pääkaupunkiseutulaisia, mutta lisäksi väkeä asuu muun muassa Tampereella ja Turussa. Kauimmaisin näyttelijämme saapuu treeneihin Savonlinnasta asti, kauimmaisimmat puvustajat Oulusta! Myös taustaltaan tiimi on monenlaista: monet ovat pitkän linjan teatteriharrastajia, joillekin taas musikaali on heidän ensimmäinen produktionsa. Crew’stä monet joko opiskelevat jotain omaan tehtäväänsä liittyvää tai ovat jo sen ammattilaisia. Koko porukalle Pokémon on vähintäänkin rakas ja nostalginen asia lapsuudesta, ja monien fanitus on jatkunut aktiivisesti ihan nykypäivään asti. Mikä tärkeintä, kaikki ovat projektissa täysillä mukana ja todella antavat musikaalille kaikkensa.

Saatteko te tästä jotain?
Upeita kokemuksia! Musikaali on siis täysin vapaaehtoistoimintaa ja kaikki näytöksemme olivat ilmaisia. Mitään virallista rahoitusta meillä ei ole, mutta keräsimme keväällä 2015 upeat 4096€ Indiegogo-joukkorahoituskampanjamme avulla. Provisioiden jälkeen meille jäi käteen 3755,64€, joka käytetään kokonaisuudessaan musikaalin toteutukseen, pääasiassa puvustukseen ja lavastukseen. Esityskauden aikana avasimme kampanjan uudestaan, ja siitä saaduilla lisälahjoituksilla kustansimme muun muassa esitysmatkojen bensoja sekä puvustuksen ja lavastuksen korjauksia.