”Pokékoe”

Kun kutsumme hakemusten perusteella valitut henkilöt koe-esiintymään, niin mitä siellä oikeastaan tapahtuu? Mikä ihme on tämä Pokékoe??

Päätimme nimetä Valitsen sinut! -musikaalin koe-esiintymistilaisuuden vähän yksinkertaisemmin, sillä kaikkihan vihaavat sanahirviöitä. Nyt tämä tilaisuus kantaa yksinkertaisuudessaan nimeä Pokékoe. Mutta jos se siis on koe, niin pitääkö siihen päntätä tai harjoitella? Kyllä. Jos siinä haluaa menestyä, niin se on kannattavaa.

Pokékoe kestää kaksi päivää, eli viikonlopun. Tilaisuus ei kuitenkaan kestä 24/7, vaan päivät ovat klo.10-16 luokkaa. Pokékoe järjestetään kahtena erillisenä viikonloppuna, jotka on valittu hakijoiden ilmoittamien sopivien ajankohtien perusteella. Molemmille viikonlopuille, 29.-30.11. & 13.-14.12., on varattu tilat Helsingistä.

Tilaisuuteen sisältyy yksilöhaastattelu, jonka osana on koelaulu. Ensimmäinen on kaikille varmasti tuttu suomenkielinen Pokémon-teema animen 1.tuotantokaudelta ja toinen kappaleista on vapaavalintainen. Odotamme jokaisen hakijan opettelevan laulut ulkoa. Jos haet roolia, johon ei sisälly lainkaan laulua, niin toivoisimme silti, että esittäisit pakollisen kappaleen. Haastattelussa hakijalla mahdollisuus kertoa lisää itsestään, roolitoiveista ja muusta vastaavasta.

Tulemme pitämään ensin yhteistilaisuuden, ennen kuin varsinaisesti pääsemme haastattelujen pariin. Pienen tutustumishetken jälkeen musikaalin tuotantotiimi kertoo hakijoille produktiosta ja haettavista rooleista enemmän. Ennen haastattelujen alkua on yhteinen äänenavaus ja lämmittely.

Ensimmäinen päivä painottuu pitkälti haastatteluille, joiden aikana muulle joukolle on odotusohjelmaa ja harjoituksia. Seuraavana päivänä ohjelmassa on tanssia, laulua, teatteriharjoitteita ja leikkejä koko porukalla. Yhtenä viikonlopun tavoitteena on koreografian opettelu porukalla.

Mitä pitää ottaa mukaan? Molemmille päiville liikunnalliset vaatteet, pitkähihainen+villasukat, vesipullo, eväät, muistiinpanovälineet+oma kalenteri ja hyvä mieli. Koe-esiintymään valituillehakijoille lähetämme koe-esiintymistilaisuutta koskevan sähköpostin, jossa kerromme vähän enemmän. Jos tästä heräsi jotain kysymyksiä, niin saa kysyä. :3

Red.(Pokémon).full.580138

5 Comments

  1. Pitääkö Pokémon-tunnari opetella ulkoa lyhyenä (1:30 min) versiona vai kokopitkänä? Kuinka pitkä toinen biisi saa olla?

    • Lyhyenä. Tekstissä on linkki ko. kohdassa Youtube-videoon, jossa tämä toivottu versio lymyilee. :3

  2. Tuleeko laulut esittää säestyksettä vai taustanauhan kanssa? Instrumentaali/laulullinen taustanauha/valittavissa?
    Vapaavalintainen kappale ilmeisesti käsittää myös englanninkieliset (tai miksei muunkielisetkin) laulut, vai onko pyrkimyksenä kuulla nimenomaan suomen kielen käyttöä?

    • Molemmat a cappellana eli ilman taustanauhaa. Tietenkin itse voi pitää nappia korvassa ja kuunnella musiikin mp3/tms laitteella samanaikaisesti. Tämä vapaavalintainen kappale saa olla juuri se, mikä itsestä tuntuu parhaalta. Pituus ei saisi kuitenkaan olla kestoltaan mikään huikea, eli puhutaan pikemminkin näytteestä. Eli about alle minuutin pitäisi jäädä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s