Tuotantotiimi

Tuotantotiimi

Valitsen sinut! -musikaalin kuusihenkinen tuotantotiimi vastaa musikaalin toteutuksesta. Jokainen meistä on ollut mukana jollain tasolla ideoinnissa ja sisällön tuottamisessa. Yhdessä pääsemme pitkälle.


Rewe

Sijainti: Espoo
Vastuunakkeja: Tuotanto, sanoitukset, käsikirjoitus, grafiikka

Omien sanojensa mukaan…rewe-250

Mitä, minä? Huhut kertovat että olen idearikas, luova ja hauska tyyppi. Minusta irtoaa paljon fiilistä, eläytymistä ja ilmeikkyyttä heittäytymisellä höystettynä. Pidän haasteista ja salmiakista! Vuonna 2010 annoin siivet Hopeanuoli!musikaalille yhdessä ystävieni Kiran ja Saaran kanssa.

Mutta entä Pokémon? Kaikki alkoi siitä kuin näin lelulehdessä mainoksen alkavasta tv-sarjasta edellisellä vuosituhannella. Ensimmäinen tuotantokausi animesta on edelleen se paras. Animen lisäksi perehtymiseni on syventynyt konsolipeleihin, mangaan, korttipeliin ja melkein kaikkeen mihin Pokémon jätti on haarautunut. Tällä hetkellä sydäntä lähimpinä ovat konsolipelit, joita on tultu pelattua jokaisesta Pokémon generaatiosta. Pokémon tuli elämääni aikamoisella mylläkällä eikä se ole sen koommin lähtenyt, irroittanut otettaan tai hellittänyt. Hyvä niin! Pokémon on tuonut elämääni paljon ihania ihmisiä, kuten melkein koko poppoon tästä musikaalimme järjestäjäryhmästä.

Tässä musikaalissa pääarpani pyörii tuotannon ja pääpiruilun puolella. Lisäksi iso osa työpanoksestani punoutuu sanoiksi käsikirjoituksen ja sanoituksien muodossa. Idea Pokémon-musikaalista ehti muhia tässä takaraivossa jo vuosia ja nyt on ihanaa päästä toteuttamaan se!

Muiden suusta:
Rewe on energinen ja päämäärätietoinen pomomme, joka osaa pitää langat käsissään kadottamatta tekemisen riemua. Hänellä on aina todella hyviä ideoita sekä rohkeutta ja taitoa lähteä toteuttamaan niitä. Ihana asenne kaikkea uutta kohtaan ja kun hän jotain isoa aloittaa, sen hoitaa kunnialla loppuun. Muuntautumiskykyinen monitaituri, jolta luonnistuu niin sanoittaminen, näytteleminen kuin piirtäminenkin ja joka ottaa kaikki huomioon ja pitää ryhmän kasassa. Jos joku pystyy järjestämään jotain niin isoa kuin Pokémon-musikaali niin Rewe.

 

Laura “Raichan”

Sijainti: Espoo
Vastuunakkeja: Käsikirjoitus, sanoitukset, organisointi

Omien sanojensa mukaan…rai-250

Pokémon on kulkenut elämässä mukana alusta alkaen eikä loppua näy. Erityisesti anime ja videopelit ovat olleet tärkeitä Suomeen saapumisestaan asti ja Adventures-manga täytynee aloittaa alusta nyt suomikäännöksen myötä. Tällä hetkellä isoin osa-alue elämässä on korttipeli, jossa olen toiminut jo monta vuotta liiganjohtajana ja turnausjärjestäjänä. Kutsuvat joskus Pokémon-diileriksi – kämppäni on täynnä pehmoja, figuja ja kaikkea mahdollista pikkusälää.

Olen ilmaisutaitolukiosta lähtöisin, siellä tuli käytyä näyttämötyönkurssit ja kokeiltua myös näytelmän ohjaamista ja käsikirjoittamista, ja lisäksi olen larpannut viitisen vuotta. Suurimmat vahvuuteni ovat kirjallisen ilmaisun ja musiikin puolella, ja tulenkin osallistumaan vahvasti yleisen organisoinnin lisäksi musikaalin käsikirjoittamiseen ja mahdollisesti laulujen sanoittamiseen.

Välillä olen järkevä, tehokas ja jokseenkin sisäänpäinkääntyvä, välillä taas innostun herkästi. Puuhaan jatkuvasti kaikenlaista ja olen tottunut pitämään monet langat käsissäni yhtä aikaa, mutta sitoudun siihen mitä teen ja odotan samaa myös muilta. Erityisen tärkeää tämä on musikaalissa: tämä projekti pitää tehdä kunnialla loppuun asti, jos mukaan lähtee. Lisäksi tarvitaan ryhmätyötaitoja: palautetta on osattava ottaa vastaan, eikä turhaa draamailua suvaita. Heti perään haluan tosin myös sanoa, että olen hirveän innoissani jokaisesta uudesta hakijasta. Tehdään tästä yhdessä eeppistä!

Muiden suusta:

Laura on meidän työryhmän pokémon professori, sillä hän vain tietää kaiken ja enemmänkin. Suomen Pokémon-skeneä tarkastellessa ei löydy Lauraa pätevämpää ja omistautuneempaa ihmistä. Tämä neiti on täsmällinen ja tarkka tekijä, unohtamatta naurua ja iloa tekemisessään. Laura on vastuuntuntoinen ja onnellisuutta rakastava ihminen. Hän huolehtii ystävistään ja pitää hänelle tärkeiden ihmisten puolia. On myös uskomaton aikatauluttamisen mestari, mutta onneksi tilaa jää välillä pienille seikkailuillekin! Antaa parhaita haleja ja hyväksyy juuri sellaisena kuin on.

 

Viliina “Viv”

Sijainti: Helsinki
Vastuunakkeja: Tanssi, koreografia

Omien sanojensa mukaan…viv-250

Olen iloinen ja pirteä nuori nainen, jolla tuntuu olevan lähes poikkeuksetta aina liikaa energiaa. Puhun helposti paljon asiasta ja vielä enemmän sen vierestä nopeammin kuin edes itse ehdin sisäistämään. Luonteeltani olen räiskyvä ja lämmin, ajattelematon hieman tahtomattani, mutta tarkoitan aina hyvää.

Liekö vahva fyysinen ilmaisuni pohjautunut tarpeeseeni purkaa energiaa, mutta tanssiessa ja näytellessä ”mennään eikä meinata” – rapatessa roiskuu, mutta himmailuun en syyllisty. Tanssi on ehdottoman tärkeää elämässäni ja mielestäni tärkein itseilmaisun kanavani; opiskelen tällä hetkellä jazz-, show- ja nykytanssia. Näytteleminen on viimeaikoina jäänyt vähän taka-alalle, mutta kokemusta siitäkin on karttunut vuosien varrelta: musikaalia, työväen näyttämöpäiviä, harrastelijaryhmiä ja tarpeettoman monta teatterikurssia entisessä lukiossani Kalliossa. Tuokin taiteenmuoto on sydämessä säilynyt 11 vuotta, ja en usko sen sieltä katoavan mihinkään. Minulta löytyy myös laulutaustaa viiden-kuuden vuoden verran kuorosta ja neljän ja puolen yksityisiltä laulutunneilta.

Musikaalissa työskentelyni pääpaino on laulutekniikan hiomisessa (jota työstän yhdessä Lotan kanssa) ja olen osallisena myös koreografioiden tekemisessä. Pokémon on iso osa lapsuuttani niin animen kuin korttien ja figuurienkin merkeissä, joten innolla odotan sitä, että saan olla osana sen henkiin herättämistä suomalaisilla lavoilla!

Muiden suusta:
Viv on ehdottoman intohimoinen ja hänestä saa sen vaikutelman, että hän imisi jatkuvasti energiaa ja inspiraatiota itseensä. Osaa antaa unelmilleen tilaa ja tekee sitä, mikä saa juuri hänet onnelliseksi. Ottaa muut otukset huomioon ja on auttavainen sekä osaa tukea ja opastaa tilanteessa kuin tilanteessa. Teknisesti todella taitava laulaja, tanssija ja näyttelijä, mutta pitää silti jalat maassa (aina silloin, kun ei ole tanssimassa!). Rakastaa kaikkia ja kaikkea – ja näyttää sen. Viv on ihana, pirteä tehopakkaus joka ei pelkää tavoitella tähtiä!

 

Oona ”Nani”

Sijainti: Tampere
Vastuunakkeja: Lavatyöskentely, koreografia, näyttelijäntyö, grafiikka

Omien sanojensa mukaan…nani-250

Olen Nani, toimelias ja kokemuksia janoava tyttö Tampereelta! Luovuus on minulle kaikki kaikessa; olen aina joko piirtänyt, näytellyt tai tanssinut. Tällä hetkellä opiskelen graafista suunnittelua Ikaalisissa ja tavoitteeni ovat korkealla sillä luova ammatti olisi tähtäimessä. Haalin itselleni aina myös paljon kaikkia kivoja projekteja, isoimpina mainittakoon Hopeanuoli!musikaaliin osallistuminen, Crystal Fair-tapahtuman järjestäminen ja söpön energinen Hitode Army-tanssiryhmä. Elämäni suola on ehdottomasti mahtipontiset projektit, joissa päästään porukalla luomaan jotain uutta ja isoa.

Pokémon on ollut iso osa elämääni päiväkodista tähän päivään asti. Nykyään pokémonharrastuksessani keskityn konsolipelien pelaamiseen ja pehmolelujen aktiivisen epäaktiiviseen keräilyyn. Lempipokémoneja minulla on huima määrä! Sylveon, Joltik, Growlithe, Cyndaquil, Mime Jr., Tympole… Lista voisi jatkua loputtomiin. Pokémonin lisäksi nörttiharrastuksiini kuuluvat pelit, anime, sarjakuvat ja larppaus.

Vaikken olekaan perfektionisti, omaan silti kriittisen silmän. Tulenkin musikaaliharjoituksissa antamaan vinkkejä lavatyöskentelyn parantamiseksi ja auttelen vähän siellä sun täällä, kokemusta löytyy monelta eri osa-alueelta. Tahtoisin itse päästä tanssimaan lavalla ja antaa energian räjähtää! Toivon, että saamme kokoon mahtavan musikaaliryhmän, joka pystyy tarjoilemaan katsojilleen huikean, nostalgisen elämyksen!

Muiden suusta:
Nani on tunnollinen ja päämäärätietoinen tekijä, joka sanoo heti, jos hänellä on huomautettavaa jostakin asiasta – niin hyvästä kuin huonostakin! Kaunis ilopilleri ja hetkessä eläjä, joka antaa itsestään vähintään 100%. Energinen ja iloinen oman tiensä kulkija, niin lavalla kuin sen ulkopuolellakin. Nani on hyvä fyysisen teatterin tekijä, jolla on miltei aina hymy mukana, minne meneekään. Veikeä, ihana, omanlainen ja nauravainen persoona, josta ei voi muuta kuin tykätä tosi paljon.

 

Mikael L. ”KiBi/Kibi”

Sijainti: Turku
Vastuunakkeja: Lavatyöskentely, fyysinen ilmaisu

Omien sanojensa mukaan… kibi-250

Hejsan!

Kiva kun päädyit lukemaan tätä! Tosiaan, vakiintunut nimimerkkini/lempinimeni on KiBi ja nimimerkin takaa löytyy Pokémonia jo pitkään harrastanut päälle parikymppinen turkulainen historianopiskelija. Erityinen forteni Pokémonin saralla on videopelit, ja nuorempana tulikin pelattua kilpailutasoista Pokémonia ennen kuin se oli coolia. (hipster-pisteet kotiin!) Nyttemmin kilpailullinen tiiminrakentelu on vähän jäänyt, vaikka ymmärränkin pelimekaniikan teorian hyvin.

Vahvin muistoni Pokémonista lienee, kun joululahjaksi sain Pokémon Stadium 1:sen ja innosta sokaistuneena iskin sen tuhannen Mercuriuksen nopeudella isoveljeni pölyiseen Nintendo kuusnepaan.

Sitä. Tuli. Pelattua.

Suoritin Hopeanuoli!musikaalissa psyykkisesti ja fyysisesti raskaan Hopeanuolen roolin. Vaihtelun sekä tulevan asepalveluksen vuoksi pysyttelen tässä musikaalissa pääparrasvaloa taaempana. Lisäksi olen ohjannut ja käsikirjoittanut Desuconissa esitetyn Vermilion Cityn Kuumat Kaivosmiehet -cosplay-esityksen, joten olen ottanut jo pohjia Pokémon-lavaesiintymistä varten. :’D

Pokémon on loistava lähdemateriaali ja tiimissämme on todella taitavia ihmisiä: siksi uskon ja luotan, että saamme VS!-musikaalista oikein etevän tuotoksen aikaiseksi!

Lempipokemonini on Quagsire. (  ・  ‿   ・)

Muiden suusta:
Kibiä hyväsydämisempää ihmistä on vaikea löytää. Ottaa aina kaikki muut huomioon ja on valmis tinkimään omasta mukavuudestaan muiden hyväksi. Monipuolinen akrobaatti, joka taipuu vaikka uskomattoman pieneen tilaan tai sitten levittäytyy vaikkapa Kansallisoopperan salin täydeltä! Lavalla vahvuutena on loistava kyky tuoda esille tunnetiloja fyysisesti. Kibi on todellinen hyvänmielen lähettiläs, joka on lahjakas monella saraa. Humoristinen aurinkolapsi, välillä todellinen ihmepoika.

 

Lotta “Koala/Pippinen”

Sijainti: Winchester
Vastuunakkeja: Kappaleiden sovitus, laulu, näyttelijäntyö

Omien sanojensa mukaan…lotta-250

Hullo! Olen Lotta, virallinen musikaalin hobitti. Olen mukana tässä musikaalissa lauluvastaavana. Työtehtäviini kuuluu sanoitusten sovittaminen melodiaan sekä tarkkaileminen, että tekstin lausuminen on eksaktia. Siinä sivussa toisen lauluvastaavamme Vivun kanssa tarkkailemme ja opetamme, että laulutekniikka on oikeanlainen ja että kaikki pääsevät parhaaseen suoritukseensa!
Vaikka en ollutkaan enää niin pieni, kun Pokémon lähetettiin ensimmäisen kerran Suomen telkkarissa, tuli sitä ja sarjaan liittyneitä elokuvia katsottua pikkusiskoni kanssa. Sarjan katsominen jäi muiden sarjojen puskiessa edelle, mutta nyt on edessä sen näkeminen uudelleen tämän musikaalin tiimoilta! Vaikka en ihan uuno olekaan Pokémonin saralla, voin silti vakuuttaa, että tietämykseni on tämän ydintiimin huonoin… Ainakin eniten unohduksissa.

Lavakokemusta minulta löytyy jonkin verran. Yläasteen ja lukion ilmaisutaitotuntien lisäksi olen käynyt vuoden syventävän linjan näyttelijäntyötä Pohjois-Karjalan ammattiopistossa Joensuussa sekä ollut mukana ilmaisutaitoryhmässä ja improryhmässä, jossa myös itse välillä vedin treenejä. Lisäksi olen esiintynyt pari kertaa teattereissa, musiikkinäytelmissä sekä molemmilla kerroilla Hopeanuoli!musikaalissa. Lauluharrastukseni aloitin 14 vuotta sitten pop/jazz- ja musikaalipainotteisena, mutta siirryin neljä vuotta sitten klassiseen lauluun.

Toivon, että mukaan tulevat musikaalin jäsenet nauttivat tekemisestä ja hikoilemisesta esittävän taiteen parissa. Vaikka emme teekään hiki hatussa turkkamaista teatteria, on silti hyvä muistaa, että toisten kunnioittaminen ja sitoutuminen ovat tärkeitä asioita. Kaikkein tärkeintä on muistaa nauttia ja pitää hauskaa!

Muiden suusta:
Lotta on suorapuheinen, mutta puhuu aina asiaa. Mahdottoman taitava laulaja ja lavapersoona, joka ei anna periksi unelmiensa edessä. Vetää harjoituksia ammattitaidolla ja ripauksella huumoria. Elää ilmaisussaan riippumatta siitä, oliko se laulua vai näyttelemistä. Periksiantamaton, luotettava ja kaunis persoona, jonka naurua voisi kuunnella päivästä toiseen. Ihana empaattinen hipsuttaja!