Paniikkipostaus! (vinkit vatsankääntävän jännityksen varalle)

Hei kaikki ihanat hakijat!

Olen Viv, yksi kuudesta tuotantotiimiläisestä. Ensimmäisiin Pokékokeisiin on enää vajaa viikko aikaa, ja me odotamme ainakin jo tätä enemmän kuin joulua! Onko sielläkin päässä ruutua jo vipinää? Eihän kuitenkaan liikaa?

Tiedän kyllä tasan tarkkaan, miltä tuntuu seistä oven takana odottamassa omaa koe-esiintymisvuoroaan, käsissä kylmä hiki ja vatsassa joko puruja tai perhosia, mitä eroa niilläkin oli… Kun huimaa tai pyörryttää, ei ihan varma hyvällä vai huonolla tapaa. Mielessä kalvaa pelko kaikista kauhuskenaarioista; senat sakaisin, ruhtinaallinen kaatuminen, apua…!

karpkarp

POKÉKOE. APUA. EN SELVIÄ!

Tuttua? No worries, ammattistressaajana ajattelin jakaa muutaman itselle toimivan vippaskonstin vatsankääntävää jännitystä varten.

Edellisenä päivänä:

Kuuntele itseäsi
Saattaa kuulostaa ihan itsestään selvältä, mutta jännitys ja kokonaisvaltaiset ajatukset saattavat lamauttaa mm. Nälän tai janon tunnetta, joten pidäthän itsestäsi huolta ja kuuntele tarkkaan. Mitä tarvitset? Mitä tekee mieli? Kun ihan perustarpeet unensaannista ravintoon on täytetty, saattaa pingottunut olo rentoutua saman tien.

Rauhallinen, henkinen ja osin fyysinen valmistautuminen tulevaan
Päivän aikana, mielellään ei väsyneenä illalla, tarkista, että tavarat on kasassa sekä käy läpi seuraava päivä mielessäsi rauhassa ja ajatuksella. Älä anna turhien pelkojen värittää kaikkea, mitä on odottamassa, ihmisiä siellä vain on! Käy vielä kerran läpi epävarmat asiat ja luota itseesi. Jos et tiedä, millä busseilla pääset paikan päälle, saattaa rauhoittaa katsoa reittioppaasta läpi numerot ja pysäkit. Hengitä, sulje silmäsi ja anna asian loppupäivän olla. Siirry seuraavaan kohtaan.

Älä viimeisenä illalla kertaa sanoja tai ilmeitä, ajattele tilannetta…
Saattaa olla paljon pyydetty, mutta kannat kattoon ja leffa pyörimään, hyvä kirja luvun alle, lenkille, puhu mukavia kaverin kanssa, tee hyvää ruokaa, osta suklaata… Mitä tahansa, mistä tulee itselle se rento olo. Jos biologialla haluat pelata, endorfiineja vapauttaa mm. juurikin tämä suklainen kansallisaarteemme ja rentoutusta takaa kamomilla- tai laventelitee. En henkilökohtaisesti pidä kummastakaan, joten hyvänä vaihtoehtona olen huomannut myös kermaisen kaakaon, tähän vuoden aikaan kuumana. Toimii joka kerta!

Muista mennä ajoissa nukkumaan!
Lauantai on pitkä ja aika hektinen päivä, jolloin kannattaa olla levänneenä paikalla. Jos ei unen päästä saa millään kiinni, rentoudu sängyssä ja jälleen, mieti mukavia! Happy place. Se rentouttaa myös ja antaa energiaa, kyllä se uni on tullakseen, kun sitä ei pakota.

season1_ep1_ss4

Jep. Ash ei tainnut alkutaipaleellaan noudattaa mitään yllämainituista.

Seuraavana aamuna:

Varaa tarpeeksi aikaa
Emme ole myöhässä, ethän sinäkään? Ajoissa paikalla ja kiireettä antaa vähemmän stressattavaa. On mukavampaa hoitaa aamutoimetkin rauhassa ja ajatuksella, sekä syödä kunnon aamupala ilman hirveää hoppua. Kiire jättää harmittavan nopeat kelat päälle, ja olen ainakin itse huomannut keskittymisen olevan hankalampaa. Sitä paitsi, tiedän teitä ei niin aamuihmisiä löytyvän sieltäkin, onhan se nyt kivaa herätä rauhassa.. 😉

Paikanpäällä:

Hengitä rauhassa
Tämä kyllä pätee ihan koko ajan, mutta nyt vielä erityisesti. Muutama rauhoittava ja tasaava (syvä) hengitys voi olla tarpeen. Me ei purra!

Muista kuunnella itseäsi, edelleen!
Siitä tulee ihan oikeasti parempi olo.

Osaa purkaa jännitys
Entisenä kilpaurheilijana tykkään juosta taloa ympäri, hyppiä, huutaa, puristaa kaverin käsiä, jutella miljoonasta eri asiasta… Ei toimi kaikille! Jos tiedät saavasi ajatuksen kulkemaan ja perhoset ruotuun omassa rauhassa musiikin kanssa, sinulla on siihen kaikki oikeus. Jälleen kerran, kuuntele itseäsi. Mitä sinä oikein tarvitset? Minua saa ainakin tulla vetämään hihasta, jos tarve tulee toisen läsnäololle tai vaikka halaukselle.

amie1

Muista hymy. :]

Hymyile
Hassu juttu, mutta vaikka se olisi ensin feikkihymy, siitä tulee parempi olo. Kokeile myös nauramista! Sitä paitsi, hymyhuulet jäävät paremmin mieleen, yksilötilanteessakin! 😉

Toivottavasti tästä on edes hieman apua tai alkua omalle rennolle Pokékokeelle! Tule paikalle omana itsenäsi, muuta emme vaadi! Voin vielä lopuksi kertoa kertoa jotain todella helpottavaa, joka voi vapauttaa oloanne saman tien: Meistä jokainen on teidän puolellanne. Haluamme nähdä kaiken sen hyvän, mitä teillä on antaa!

Nähdään viikon-parin päästä!

1 Comments

Jätä kommentti